İlan Bilgisi

wave

ÖĞRETİM ÜYESİ İLAN METNİ


VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI

       Üniversitemize   2547  Sayılı  Yükseköğretim  Kanunu’nun  ilgili  maddeleri gereğince aşağıda ünvanı ve nitelikleri belirtilen kadrolara öğretim üyesi alınacaktır. 

       İlgililerin;    

 1-   a) 657 Sayılı Kanun'un 48. Maddesinde belirtilen  şartları taşımaları,

       b) 2547 Sayılı Kanun'un 5772  sayılı Kanun'la değiştirilen 23, 24 ve 26.  maddelerinde belirlenen  asgari koşulları sağlamış olmaları,

       c) Yabancı Ülkelerden alınan Diplomaların Üniversitelerarası Kurulca Denkliğinin onaylanmış olması ve belgelendirilmesi gerekmektedir.

2- Yukarıda belirtilen şartları taşıyan adayların başvuruları sadece online olarak https://ilan.yyu.edu.tr adresinden kabul edilecek ve bu link üzerinden işlemler yürütülecektir. Sistem üzerinden tamamlanmayan taslak durumundaki başvurular, belirtilen şartları taşımayan, eksik bilgi/belgesi olan, şahsen ve postayla başvuran adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. 

3-Profesör ve Doçent kadroları daimi statüde olup, adaylar; başvuracakları Anabilim Dalını belirtir dilekçe(https://www.yyu.edu.tr/Birimler/555/sayfalar/2112), e-Devlet üzerinden alınan karekodlu lisans, yüksek lisans, doktora veya uzmanlık mezun belgeleri ile doçentlik belgesi, adli sicil belgesi, özgeçmiş, yabancı dil sınav sonuç belgesi, hizmet belgesi, bilimsel eser, çalışma ve yayınlarını, fotoğraf, kimlik fotokopisi ve  erkek adaylar için askerlik durum belgesini https://ilan.yyu.edu.tr adresine yüklemeleri gerekmektedir. Adayların Rektörlüğe hitaben yazdıkları başvuru dilekçelerinde başvurdukları birim ve anabilim dalı ile ilanın açıklama kısmında ifade edilen ek şart ve çalışma alanlarına ait yeterlikleri sağladıklarını belirtmeleri ve bunları belgelendirmeleri gerekmektedir.

4- Doktor Öğretim Üyesi kadroları için adaylar; başvuracakları Anabilim Dalını belirtir dilekçe(https://www.yyu.edu.tr/Birimler/555/sayfalar/2112), e-Devlet üzerinden alınan karekodlu lisans, yüksek lisans, doktora veya uzmanlık mezun belgeleri ile, adli sicil belgesi, özgeçmiş, yabancı dil sınav sonuç belgesi, hizmet belgesi, bilimsel eser, çalışma ve yayınlarını, fotoğraf, kimlik fotokopisi ve  erkek adaylar için askerlik durum belgesini https://ilan.yyu.edu.tradresine yüklemeleri gerekmektedir. Adayların Fakülte Dekanlıklarına, Yüksekokul, Konservatuvar ve Meslek Yüksekokulu Müdürlüklerine hitaben yazdıkları başvuru dilekçelerinde başvurdukları birim ve anabilim dalı/program ile ilanın açıklama kısmında ifade edilen ek şart ve çalışma alanlarına ait yeterlikleri sağladıklarını belirtmeleri ve bunları belgelendirmeleri gerekmektedir.

5- Müracaat edecek adayların “Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Yönergesi”nde belirlenen koşulları yerine getirmeleri gerekmektedir. Söz konusu  yönergeye  (https://www.yyu.edu.tr/Birimler/555/sayfalar/2112) adresinden  ulaşılabilir.

6-Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanların (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi), çalıştığı kurumdan veya e-Devlet üzerinden alacakları “hizmet belgesini” müracaatlarına eklemeleri gerekmektedir.

7- Adaylar ilan edilen kadrolardan ancak birine başvurabilirler. Birden fazla kadroya başvuruda bulunan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

8- 17.04.2021 tarihli ve 31457 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu gereğince ilk defa ve yeniden atanmaya hak kazanan adaylar hakkında arşiv araştırması yaptırılacaktır.  

9- Online olarak yapılan başvurular için istenen tüm bilgi ve belgeler gerektiğinde Rektörlüğümüzce adaylardan fiziksel olarak istenebilecektir.

       İLK BAŞVURU TARİHİ:     22.07.2024

       SON BAŞVURU TARİHİ:   05.08.2024

No
Birim / Bölüm / Program Kadro
Adet
Açıklama (Kadro Özel Şartları)
1 Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Beden Eğitimi ve Spor
Beden Eğitimi ve Spor
Profesör 1 Spor Bilimleri alanında doçentlik unvanını almış olup, Egzersizin Antioksidan Sistemi Üzerine Etkileri konusunda bilimsel çalışması olmak.
2 Diş Hekimliği Fakültesi
Protetik Diş Tedavisi
Protetik Diş Tedavisi
Doçent 1 İlgili alanda doçentlik unvanını almış olup, Cad on üzerine bilimsel çalışması olmak.
3 Diş Hekimliği Fakültesi
Ağız, Diş Ve Çene Cerrahisi
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi
Dr. Öğr. Üyesi 2 İlgili alanda uzmanlığını almış veya doktora yapmış olmak.
4 Diş Hekimliği Fakültesi
Ağız, Diş Ve Çene Radyolojisi
Ağız, Diş Ve Çene Radyolojisi
Dr. Öğr. Üyesi 1 İlgili alanda uzmanlığını almış veya doktora yapmış olmak.
5 Eczacılık Fakültesi
Eczacılık Temel Bilimleri
Farmasötik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı
Doçent 1 Farmasötik Mikrobiyoloji alanında doçentlik unvanını almış olup, antibiyotik direnç genleri üzerine bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
6 Eczacılık Fakültesi
Eczacılık Meslek Bilimleri
Farmakoloji Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi 1 Eczacılık farmakoloji veya tıbbi farmakoloji alanında doktora yapmış olmak.
7 Edebiyat Fakültesi
Tarih Bölümü
Osmanlı Müesseleri ve Medeniyetleri Tarihi Anabilim Dalı
Profesör 1 Osmanlı İmparatorluğunda yaşayan gayrimüslimlerle ilgili bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
8 Eğitim Fakültesi
Eğitim Bilimleri Bölümü
Öğretim Teknolojileri
Profesör 1 Bilgisayar Öğretim Teknolojileri Eğitimi alanında doçentlik unvanını almış olup, Uzaktan eğitim ve bilgisayar destekli öğretim alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
9 Eğitim Fakültesi
Eğitim Bilimleri Bölümü
Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı
Doçent 1 Doktorasını ilgili alanda yapmış olup, ilgili alanda doçentlik unvanını almış olmak. Genelleştirilmiş toplamsal modeller üzerine bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
10 Eğitim Fakültesi
Eğitim Bilimleri Bölümü
Eğitimin Felsefi, Sosyal ve Tarihi Temelleri
Doçent 1 İlgili alanda veya Eğitim Bilimleri ( Eğitim Sosyolojisi) Bilim alanında doçentlik unvanını almış olup, sembolik etkileşim kuramı üzerine bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
11 Eğitim Fakültesi
Eğitim Bilimleri Bölümü
Öğretim Teknolojileri
Doçent 1 İlgili alanda veya Alan Eğitimi (Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi) alanında doçentlik unvanını almış olup, eğitimde teknoloji entegrasyonu ve uzaktan eğitim üzerine bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
12 Eğitim Fakültesi
Özel Eğitim Bölümü
Özel Yetenekliler Eğitimi Anabilim Dalı
Doçent 1 Özel Yetenekliler Eğitimi alanında doçentlik unvanını almış olmak.
13 Eğitim Fakültesi
Özel Eğitim Bölümü
Zihin Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı
Doçent 1 Zihin Engelliler Eğitimi alanında doçentlik unvanını almış olup, Otizmle ilgili bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
14 Eğitim Fakültesi
Eğitim Bilimleri Bölümü
Öğretim Teknolojileri
Dr. Öğr. Üyesi 1 Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi alanında yapmış olup, Doktorasını bilişim sistemleri programında veya ilgili alanda yapmış olmak. İnsan Bilgisayar Etkileşimi üzerine bilimsel çalışması olmak ve Yükseköğretim kurumlarında en az 5 (beş) yıl ders verme deneyimine sahip olmak.
15 Fen Fakültesi
Kimya Bölümü
Biyokimya Anabilim Dalı
Profesör 1 Vitamin ve hormonlar üzerine bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
16 Fen Fakültesi
Kimya Bölümü
Biyokimya Anabilim Dalı
Profesör 1 Nörotoksisite, genotoksisite ve apoptozis konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
17 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Ekonometri Bölümü
İstatistik Anabilim Dalı
Doçent 1 Nicel Karar Yöntemleri alanında doçentlik unvanını almış olup, veri analizi ve zaman serileri üzerine bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
18 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İktisat Bölümü
İktisat Teorisi
Dr. Öğr. Üyesi 1 İktisat anabilim dalında doktorasını yapmış olup, Altın bankacılığı ve sermaye hareketliliği üzerine bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
19 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İktisat Bölümü
İktisat Teorisi
Dr. Öğr. Üyesi 1 İktisat anabilim dalında doktorasını yapmış olup, Dijitalleşme ve katılım bankaları üzerine bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
20 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İşletme Bölümü
Ticaret Hukuku
Dr. Öğr. Üyesi 1 Hukuk Fakültesi lisans mezunu olup, özel hukuk alanında doktorasını yapmış olmak. Alanı ile ilgili Yükseköğretim kurumlarında en az 5 (beş) yıl ders verme deneyimine sahip olmak.
21 Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
Peyzaj Mimarlığı Bölümü
Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı
Doçent 1 Peyzaj Mimarlığı bilim alanında doçent unvanını almış olmak.
22 Mühendislik Fakültesi
Maden Mühendisliği Bölümü
Maden İşlemesi
Profesör 1 Maden Mühendisliği veya Yer Bilimleri ve Mühendisliği bilim alanlarının birinde doçentlik unvanı almış olup, Feldispatlar, trona ve masif sülfit cevher yatakları üzerine bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
23 Mühendislik Fakültesi
Jeoloji Mühendisliği Bölümü
Uygulamalı Jeoloji Anabilim Dalı
Doçent 1 Yerbilimleri ve Mühendisliği bilim alanında doçentlik unvanını almış olup,Electrospinning ve Pomzanın bir nanomalzemeyle birlikte kulanımı ile ilgili konularda bilimsel çalışma yapmış olmak.
24 Mühendislik Fakültesi
Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü
Elektrik Makineleri Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi 1 Lisans, Yüksek Lisans ve Doktorasını Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında yapmış olup, yükselten dönüştürücülerin genelleştirilmiş konfigürasyonları, gerilim kazanç hücreleri, yumuşak anahtarlama ve kuplaj indüktör tasarımı üzerine bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
25 Mühendislik Fakültesi
Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü
Kontrol ve Kumanda Sistemleri Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi 1 Lisans, Yüksek Lisans ve Doktorasını Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında yapmış olup, uydu kontrolü, bulanık kontrol yöntemleri ve kaotik sistem kontrolü üzerine bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
26 Tıp Fakültesi
Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü
Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı
Profesör 1 Tıp Fakültesi mezunu olup, ilgili alanda uzmanlığını ve doçentlik unvanını almış olmak.
27 Tıp Fakültesi
Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü
Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı
Profesör 1 Tıp Fakültesi mezunu olup, ilgili alanda uzmanlığını ve doçentlik unvanını almış olmak.
28 Tıp Fakültesi
Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü
Plastik ve Rekonstrüktif Anabilim Dalı
Profesör 1 Tıp Fakültesi mezunu olup, ilgili alanda uzmanlığını ve doçentlik unvanını almış olmak.
29 Tıp Fakültesi
Dahili Tıp Bilimleri Bölümü
Radyodiagnostik Anabilim Dalı
Profesör 1 Tıp Fakültesi mezunu olup, ilgili alanda uzmanlığını ve doçentlik unvanını almış olmak.
30 Tıp Fakültesi
Temel Tıp Bilimleri Bölümü
Biyokimya Anabilim Dalı
Profesör 2 Doçentliğini Tıbbi Biyokimya alanında almış olup, Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalında en az 5 (beş) yıl çalıştığını belgelemek.
31 Tıp Fakültesi
Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü
Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı
Doçent 1 Tıp Fakültesi mezunu olup, ilgili alanda uzmanlığını ve doçentlik unvanını almış olmak.
32 Tıp Fakültesi
Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü
Nöroşirürji Anabilim Dalı
Doçent 1 Tıp Fakültesi mezunu olup, ilgili alanda uzmanlığını ve doçentlik unvanını almış olmak.
33 Tıp Fakültesi
Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü
Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı
Doçent 1 Tıp Fakültesi mezunu olup, ilgili alanda uzmanlığını ve doçentlik unvanını almış olmak.
34 Tıp Fakültesi
Dahili Tıp Bilimleri Bölümü
Halk Sağlığı Anabilim Dalı
Doçent 1 Tıp Fakültesi mezunu olup, ilgili alanda uzmanlığını ve doçentlik unvanını almış olmak.
35 Tıp Fakültesi
Dahili Tıp Bilimleri Bölümü
İç Hastalıkları Anabilim Dalı
Doçent 1 Tıp Fakültesi mezunu olup, ilgili alanda uzmanlığını ve ilgili bilim dalında doçentlik unvanını almış olmak.
36 Tıp Fakültesi
Temel Tıp Bilimleri Bölümü
Anatomi Anabilim Dalı
Doçent 1 Tıp Fakültesi mezunu olup, ilgili alanda uzmanlığını ve doçentlik unvanını almış olmak.
37 Tıp Fakültesi
Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü
Genel Cerrahi Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi 2 Tıp Fakültesi mezunu olup, ilgili alanda uzmanlığını almış olmak.
38 Tıp Fakültesi
Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü
Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi 1 Tıp Fakültesi mezunu olup, ilgili alanda uzmanlığını almış olmak.
39 Tıp Fakültesi
Temel Tıp Bilimleri Bölümü
Patoloji Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi 6 Tıp Fakültesi mezunu olup, ilgili alanda uzmanlığını almış olmak.
40 Tıp Fakültesi
Dahili Tıp Bilimleri Bölümü
İç Hastalıkları Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi 1 Tıp Fakültesi mezunu olup, ilgili alanda uzmanlığını ve nefroloji bilim dalında yandal uzmanlığını almış olmak.
41 Tıp Fakültesi
Dahili Tıp Bilimleri Bölümü
İç Hastalıkları Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi 1 Tıp Fakültesi mezunu olup, ilgili alanda uzmanlığını ve hematoloji bilim dalında yandal uzmanlığını almış olmak.
42 Tıp Fakültesi
Dahili Tıp Bilimleri Bölümü
Tıbbi Genetik Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi 1 Tıbbi Genetik veya Tıp İmmünoloji alanında doktora yada uzmanlığını yapmış olmak. Doku tiplendirme laboratuvarı deneyimi olduğunu belgelendirmek.
43 Van Güvenlik Meslek Yüksekokulu
Mülkiyet Koruma ve Güvenlik
İş Sağlığı ve Güvenliği Programı
Doçent 1 En az C sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı belgesine sahip olmak. Yükseköğretim kurumlarında İş Sağlığı ve Güvenliği alanında en az 2 (iki) yıl ders verme tecrübesine sahip olmak.
44 Ziraat Fakültesi
Bahçe Bitkileri Bölümü
Bağ Yetiştirme ve Islahı Anabilim Dalı
Profesör 1 Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı Bilim alanında doçentlik unvanını almış olup, Bağ Yetiştiriciliği ve Islahı alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
45 Ziraat Fakültesi
Bahçe Bitkileri Bölümü
Sebze Yetiştirme ve Islahı Anabilim Dalı
Profesör 1 Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı Bilim alanında doçentlik unvanını almış olup, Sebze Yetiştiriciliği ve Islahı alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
46 Ziraat Fakültesi
Zootekni Bölümü
Biyometri ve Genetik Anabilim Dalı
Profesör 1 İlgili alanda veya Zootekni Bilim alanında doçentlik unvanını almış olup, Hayvancılıkta farklı veri yapılarını değerlendiren istatistiksel yöntemler üzerine bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
47 Ziraat Fakültesi
Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü
Bitkisel Biyoteknoloji Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi 1 Tarımsal Biyoteknoloji lisans mezunu olup, ilgili alanda veya Temel Biyoteknoloji anabilim dalında doktora yapmış olmak. Sebzelerde türler arası dayanıklılık ıslahına yönelik genom düzeyinde çalışmış olmak.
48 Ziraat Fakültesi
Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü
Enzim ve Mikrobiyal Biyoteknoloji Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi 1 İlgili alanda veya Gıda Mühendisliği alanında doktora yapmış olup, Rekombinant enzim üretimi ve mikrobiyal biyoteknoloji konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.